/ Allmänt /

NAMNFÖRSLAG TILL FITNESSFÖRETAG!

       
Har idag lämnat in min ansökan om att få starta eget! Om allting ser bra ut så borde det vara igång om två veckor. Jag vill gärna att företaget ska heta något för att kunna sprida mitt varumärke lättare, så jag undrar om ni bloggläsare har tips på namnförslag till företaget?
Tjänsten jag säljer är guidning i hur man ska träna för att komma till det mål som kunden önskar uppnå, utifrån dennes egna förutsättningar. Det gäller då allt från viktminskning och kroppsbygge till löpning!
Shoot!
/ Allmänt /

IMPONERAD AV GAMBIANER - ULTRA WIIN!

Idag var jag och besökte min farbror på kontoret för att hjälpa till. Vid tre tiden berättade min farbror att två bekanta skulle komma på besök och att de antagligen var hungriga. Han bad mig ta de till en restaurang och bjuda de på middag. Vi tog oss till första bästa restaurang och börjar prata om allt mellan himmel och jord. Sjukt härligt att höra afrikaner med den där härliga brytningen när de pratar engelska. Själv så får de höra på min tråkiga svengelska :p
De började fråga om vad jag sysselsätter mig med och gör om dagarna så berättade jag om mina löparrundor. Blev mycket chockad över att de tyckte att det var sjukt. Jag menar är inte gambianer såna som kan ta ett ultramaraton på några droppar vatten (fördomsfull?)? Gav killen i min ålder lite råd om vad han ska göra för att få goda resultat. 
Det börjar kännas som om jag ändå gjort några goda prestationer, vilket faktiskt inte är så där jättebra. Jag får ta och påminna mig själv om att mina prestationer bara är okej och att jag kan mycket bättre än så! Jag undrar hur det kommer vara om 1-år från idag men löpningen! Spännande!
/ Allmänt /

ATT KOMMA I FORM KRÄVS TID OCH TÅLAMOD

Det är ingen nyhet att det krävs mycket svett och energi för att man ska få goda resultat av sin träning men man glömmer lätt att det även tar tid att komma dit. Det är många där ute som försöker träna extra mycket för att "tiden" att komma in i mål ska kortas ner men I själva verket så förlänger man bara tiden. Man ska aldrig göra mer än vad ett program säger åt en att göra, förutsatt att man då vet vilket program man ska köra på. 
Ett mindre exempel på detta är;
Låt oss säga att jag vill börja träna för att bygga muskler, bli en riktigt stor jävel! Om jag vill komma dit så måste jag vila ett viss antal dagar innan jag får köra samma muskelgrupp igen. Jag måste vila ett viss antal minuter innan jag får börja på nästa repetition och jag måste även träna under en viss tid. Om jag väljer att ha en kortare vila mellan seten så kommer jag inte kunna köra lika tungt med lika många repetitioner. Väljer jag att träna längre än mitt program tillåter så blir passet i sig inte uppbyggande utan börjar då bli ett nedbrytande pass. Om jag dessutom efter bara någon dag känner ett otroligt sug på att köra samma träning igen, fastän det står klart och tydligt i mitt program att jag måste vila en dag till, så finns risken att musklerna inte är fullt utvilade och återställda vilket leder till att det passet inte nått sin fulla effekt.
Av just den anledningen att det tar tid att komma till sitt mål så väljer många att sluta träna. Bara för att man inte ser några tydliga yttre resultat efter några veckors träning, så betyder det inte att de inte finns där. Ge inte upp!
Försök visualisera hur du kommer att se ut om ett par månader istället för att tänka i veckor. För dig ska målet kännas verkligt, det är inget önsketänkande utan mer en tidig verklighet. Den där bilden som du har i huvudet, det är du, fast om några månader.
Leta inte efter de stora förändringarna utan försök se de mindre förändringarna. Många bäckar små blir snabbt en å. Du kommer snabbt märka av att du blivit starkare, uthålligare, piggare, mer fokuserad, gladare m.m. Genom att se de små förändringarn så kommer du få en boost i din träning vilket kommer få dig att hålla motivatonen uppe. Det är synd att många inte lägger ens en tanke på dessa saker utan enbart tänker på det spegeln visar.
Även om du följer träningen till punkt och prickar så kan du inte utvecklas hur snabbt som helst. Det tar sin tid. Det spelar ingen roll om hur mycket vilja du har för i slutänden så är det klockan som bestämmer när du kommer till målet.