/ Allmänt / Göteborg - Växjö 2 / Ultramaraton /

LÖPNING FRÅN GÖTEBORG TILL VÄXJÖ 220KM - ETT ÅRLIGT ÄVENTYR

Förra året sprang jag Göteborg - Växjö den 1 april och i år kommer jag göra det igen. Detta kommer göras varje år och jag tänker till nästa år göra detta till ett event där alla får vara med och delta.
Loppet kommer starta den 1 april och jag hoppas vara i mål den 3 april. Jag har lärt mig  otroligt mycket när det kommer till packning och upplägg av löpningen så jag känner mig självsäker i mina kunskaper inför detta loppet. Jag har nu en månad på mig att rivstarta mina ben då det var länge sedan jag sprang en sträcka längre än 80km.

Jag har nu en väldigt tuff månad framför mig med all fokus på benen och min löpning! Detta kommer bli riktigt bra!  
 
 
/ Allmänt /

FRISKA BENHINNOR - MER LÖPNING

Igår kväll gjorde jag mitt första försök till att prova mina benhinnor i skarpt läge. Vet ni vad? Det gick alldeles utmärkt! Jag hade dock lite ont i höftböjarna pga. att de inte riktigt återhämtat sig från styrketränandet men för övrigt kändes det super. Det blev en kortare runda på 18km!
Något jag märkt av med min kropp är att jag svettas överdrivet mycket. Jag behöver ca 1liter vatten för 40minuterslöpning vilket, enligt mig själv, är alldeles för mycket. Jag kommer få stora problem med uttorkning om min kropp inte lär sig att hushålla med svettet. När jag är ute på äventyr så är mängden vatten väldigt begränsad då jag inte kan bära hur mycket som helst plus att det är väldigt sällan det finns  någonstans att fylla på med vatten. Ibland har det tagit 4h timmar innan jag hittat en vattenstation och då har det varit väldigt nära på att jag fallit ihop pga. uttorkning. Jag måste lösa detta "problem" på något sätt. Jag får fördjupa mig i ämnet om svettningar och se om jag kommer fram till någon lösning. 
 
 
 
/ Allmänt /

RÄDDA BARNEN - UTBILDNING

Det snart dags att börja projektet med Rädda Barnen och utbildningar bokas åt alla håll. Igår var det en kortare utbildning om hur stor skillnad vi tillsammans gör och hur stora skillnaderna blivit i världen pga. att någon tagit initiativet till att förändra det han/hon tyckt varit fel.
 
Om någon av er läsare är intresserade av att arbeta ideellt med barn och ungdomar så kontakta gärna mig så kan ni få vara med i detta projekt.
Ni kan kontakta mig på ali_alqadi@Hotmail.com