/ Allmänt / Jabran och Aziz /

MAN SKA ALDRIG SÄGA ALDRIG

Det är svårt att sälja in att löpning är en spännande och avkopplande träningsmetod. Det är svårt men absolut inte omöjligt! Det enda som behövs är att prova. 
 
Aziz och Jabran är två killar i min klass som, enligt dem, aldrig tidigare sprungit längre än någon kilometer. Det intryck jag fick av de båda var att löpning är en enda stor plåga och inte ens finns med på kartan som träningsmetod. Så förra vecka gick vi ut och sprang vår första runda tillsammans och vi hamnade på 12kilometer och redan nu på fredag ska vi springa igen. Då planerar vi att springa ännu längre.
 
Löpning är fruktansvärt roligt och avkopplande så länge du gör det på korrekt sätt. Det finns så mycket att tänka på, så mycket att planera att det är svårt, för någon som besitter kunskapen om löpning, att ha tråkigt. Jag tror verkligen på att Jabran och Aziz till februari kommer ha kapaciteten att springa ett 60 kilometerslopp om de fortsätter springa åtminstone en gång varannan vecka. 
 
I grund och botten handlar allt om viljan till att ta sig till målet och våga satsa stort. Allt sitter i huvudet!
/ Allmänt /

LITE TANKAR INFÖR 240KM LOPPET I APRIL

Loppet mellan Växjö och Göteborg ligger väldigt långt bort samtidigt som det känns som om det händer när som helst. Startskottet går den 1 april vilket innebär att jag har ca 6månader på mig att bygga upp kroppen och psyket igen till den form som krävs förloppet.
 
Målet är att springa loppet och komma i mål som en hel människa utan några skador och för att kunna uppnå det målet måste jag börja med min träning redan idag! Problemet är nu bara att jag varit förkyld nu i 4-5 dagar och kommer antagligen inte kunna träna förrän om 2 dagar.
 
Jag utgår från att min kropp är i fas1 och kommer börja väldigt lätt med mina distanser. Första rundan lär inte bli längre än 4km och om en månad tänker jag springa min första maraton på 6-7 månader. Om två månader blir det mitt första 100km lopp på evigheter och därefter tänker jag fokusera min träning på att bygga upp psyket till den nivå att jag hellre dör än inte misslyckas med en utmaning.  
 
Den största utmaningen av alla är att få skolan, vänner och träning att gå  ihop då långdistansträning är väldigt tidskrävande där hela dagar kan gå ut på att träna då ett 100km-lopp inte görs på bara några timmar. Det kommer bli intressant att se hur jag sköter livet tillsammans med träningen. Spännande!