/ Allmänt /

LEV PÅ LJUSGLIMTARNA MEN GLÖM ALDRIG BORT MOTGÅNGARNA

Vi glömmer lätt hur svårt det en gång varit. Det ligger nog i vår natur att vi stirrar blint på slutresultatet och förtränger de svårigheter som dykt upp under resan till målet. Vi väljer endast att komma ihåg de ljusa stunderna. Tro det eller ej men vi är väldigt positiva varelser.

Det finns ingen resa som går utan problem på vägen. Visa stöter på mindre problem, mer lättlösliga, medan andra har oturen att stöta på ordentliga hinder. Hinder som kanske till och med sätter käppar i hjulet för hela resan. Det finns alltid fallgropar i vad du än gör och jag lovar att du kommer bli bekant med många av dem under din resa.

Detta är tredje året i rad som jag genomför Växjö – Göteborg löpningen och likt varje år kommer jag på mig själv att jag glömmer hur det var. Jag kommer på hur förvriden min bild i huvudet är ifrån verkligheten. Det är svårare än vad jag minns. Jag, precis som alla andra, har försummat de svåra stunderna och lever på ljusglimtarna under resan till målet.

Resultatet av detta alldeles för positiva tänkandet ledder endast till en sak och det är frustration. Frustration på grund av att jag inte kan leva upp till den påhittade bild om hur det en gång varit. En farlig fantasibild som leder till frustration, aggression och stress. Det ena utlöser det andra i en enda ond cirkel.

Orsaken till varför jag berättar detta beror på att jag vill påminna er att ingen resa är lätt att göra. Om du har ett mål så ska du vara bered på allt som hör till. Alla yttrekonflikter och framförallt de inrekonflikterna som drar en åt olika håll.  För det mesta kommer det vara väldigt svårt men om du väljer att tro på att det i slutänden är värt alla konflikter för att komma i mål så finns det ingen anledning till att du inte kommer ta dig dit.

 

/ Allmänt /

UPPDATERAT SKORNA - ASICS GEL KAYANO 21

Efter många om och men har jag tillslut bestämt mig för vilken sko jag kommer att använda för Växjö - Göteborg löpningen. Det blir samma gamla sko som föregående år, Asics Gel Kayano 21. Valet stod mellan denna skon och S-lab ultra från Salamon och valde det säkra före det osäkra. Med Asics Nimbus och Kayano har jag aldrig fått problem med knän eller fotled och det antagligen pga att skon är så väldämpad och stabil. 

Egentligen är det tänkt att jag ska springa ett maraton imorgon men jag väljer att vänta tills skorna kommer, tisdag/onsdag, så jag slipper riskera att överbelasta fotleden med mina överanvända skor jag använder idag. Jag ser verkligen fram emot att använda mina nya skor! 

Till er som söker en löparsko med ordentlig dämpning med pronationsstöd kan köpa skon för 999:- (ordinariepris 2000:-) här

/ Allmänt /

BESÖK HOS RITAS MAMA OCH BABA

 
Det var så soligt i Västerås att det knappt gick att se! Morgonen startade med en väldigt hal långpromenad genom Lycksta. Otroligt fint! Vi lyckades komma med utan några brutna ben tack vare dubbar på skorna. 
Rita och hennes pappa som spelar badminton. Jag blev totalt utklassad av Rita med hela 11-1. Det var förnedring på högsta nivå. Hon lekte med mig medan jag kämpade på för fullt! Jag kunde känna hur adrenalinen ökade för varje poäng hon tog. Det gick att att höra pulsen och jag kände hur andningarna blev kortare och kortare. Mitt namn är Ali och jag är en dålig förlorare. 
Fokuseringsnivån ligger i linje med NASA. Så fokuserad! Rita spelade sitt första biljardspel nu i helgen tillsammans med mig och hennes pappa. Det är väldigt märkligt att hon aldrig tidigare spelat biljard när hon haft ett gigantiskt biljardbord bara en våning upp. Ännu märkligare var att hon är riktigt duktig. Jag känner att en hund ligger begravd här! 
Jag och Rita var riktigt hungriga efter att ha spatserat runt i stan i Västerås i några timmar. Efter ett väldigt långt sökande efter ett mysigt och prisvärt matställe så hittade vi äntligen "the place"! Vi köpte en familjesushi för två med hela 38 bitar! Det var gudomligt, smakrikt, kryddigt och otroligt mättande. Vi båda var i matkoma fast Rita låg nog på en nivå högre. Väldigt gott var det vilket fall om! 
Bicepsträning för store starke Rita! Bara 100meter från Ritas hem ligger ett gym. Detta gym har hemmagjorda hantlar som tillverkats i verkstaden bredvid som Ritas pappa arbetar i. Hur häftigt som helst! 
Lås in era fruar och döttrar för jag är en sann romantiker! Som alla hjärtansdag present till Rita så rita(de) jag en väldigt vacker bild på Rita (väldigt mycket Rita i en mening)! Av hennes min att bedöma så blev hon så glad att hon inte visste vad hon skulle säga. Hon var mållös av min extrema nivå av romans! En sann romantiker är vad jag är!