/ Allmänt /

ATT RAKA BENEN ELLER INTE, DET ÄR DET SOM ÄR FRÅGAN

 Så gosigt! 
Ibland ställs vi inför tuffa beslut här i livet och detta är definitivt inte en av dem. Jag har ett dilemma och vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska jag raka benen eller ska jag låta det gro vidare. 
 
Håret på benen fyller två fantastiska funktioner i min löpning. Den första funktionen är att håret bildar ett lager med luft mellan skinnet och kläderna då håret "lyfter" kläderna bort från huden. Denna luftspalt skapar en varmare och mer behaglig temperatur i byxan. På så sätt fryser jag mindre. Den andra funktionen som håret fyller är att risken för skavsår minskas och det då pga. samma anledning som ovan. 

Den enda nackdelen med håret är att jag smörjer in benen med antiinflammatorisk salva två gånger om dagen under löpningen mellan Växjö och Göteborg. Detta gör jag i förebyggande syfte. Håret står i vägen för salvan och gör så att mesta delen av salvan hamnar på håret och inte huden. Jag kan lägga på mer salva än rekommenderat men riskerar då att belasta njurarna onödigt mycket och det är något jag helst inte vill göra när de ändå kommer sättas på så hög press. 

What to do? Vara varmare under löpningen eller ha mindre ont? Valet är svårt

#1 / / Anonym:

Mindre ont såklart!

#2 / / Anonym:

Mindre ont såklart!