/ Allmänt /

VAL AV RYGGSÄCK - SVÅRT VAL

 

 

 Ultramaratonryggsäcken; Otroligt smidig ryggsäck som betydligt mycket mer rymlig än vad den ser ut att vara. 

 

 

 Vandrarryggsäck vid lättare packning. Fördelen med denna ryggsäck i jämförelse med den andra är att denna upprätthåller en god hållning för kroppen när kroppen själv inte orkar. 

Packlistan för löpningen mellan Växjö och Göteborg är snart fullständig. Jag har införskaffat nästan allt jag behöver. Det saknas något extra par med strumpor, några skavsårsplåster samt antiinflammatoriska salvor. 

Medan jag igår kväll lade fram alla tillbehör för löpningen och skulle lägga ner det i min löparväska så dök ännu ett dilemma upp. Vilken löparväska ska jag använda? Jag har två löparväskor varav den ena är en renrasig ultramaratonryggsäck medan den andra är en ryggsäck för vandring. Första året hade jag den renrasiga varianten och det fungerade hur bra som helst men det gjorde det även andra året då jag använde min vandrarryggsäck.

Fördelen med löparryggsäcken är att den väger nästan ingenting och sitter väldigt bra åt kroppen. Det känns nästan inte som att du springer med en ryggsäck. Nackdelen med den ryggsäcken är att den inte är fullt lika rymlig som vandrarryggsäcken. Samt att vandrarryggsäcken har till fördel att den har ett hårt skal mot ryggen vilken hjälper min hållning under löpningen. 

Det kommer bli ett svårt val men jag är övertygad om att det blir bra oavsett vilken ryggsäck jag väljer!