/ Allmänt /

ADHD MEDICIN - CONCERTA

I skrivandets stund har jag fjärilar i magen! Det känns så otroligt bra. En känsla av lättnad. Idag fick jag besked att jag fått diagnosen ADHD då jag tidigare endast fick beskedet att jag hade starka indikationer på att det var ADHD.

Med detta innebär det att jag antingen från idag eller imorgon kommer sättas på ADHD medicin. Jag har även haft en så otroligt tur att jag fått två riktigt bra läkare så jag känner mig säker med att de väljer rätt medicin då det finns hur många sorter som helst idag.

Jag har fått utskrivet Concerta och kommer börja på en låg dos och sedan höja. Medicinerna har många biverkningar men allt eftersom ska de mesta försvinna. Skulle biverkningarna vara för starka så finns möjligheten att byta medicin efter samtal med läkaren.

Jag har varit inne på olika forum och läst om Concerta och effekten av medicinen har varit väldigt olika. Visa har inte klarat av det medan andra säger att det är en medicin som är avgörande för att livet ska bli normalt. I och med att medicinen innehåller en substans liknande amfetamin så leder detta till minskad hunger. På grund av detta går man på kontunerliga kontroller där läkarna kollar vikt. Visa får även sömnsvårigheter pga. den uppiggande effekten medan andra får en bättre kvalitetsömn då tankarna är mer samlade.

Av erfarenhet av tidigare mediciner så har jag alltid fått de värsta bieffekterna. Av en av medicinerna jag fått utskrivet fick jag en bieffekt som är otroligt sällsynt. Bieffekten var att huden lossnar från det yttersta skiktet. Lite som att flås levande. En otroligt smärtsam bieffekt.

Jag räknar med att få alla typer av bieffekter nu i början men räknar med att majoriteten av alla bieffekter är borta inom 1-2 veckor.