/ Allmänt /

FELDIAGNOSTISERAD - ADHD

Nu är resan äntligen över. Det känns skönt att var där jag är nu. Jag har precis blivit diagnostiserad med ADHD. Det känns skönt. Jag är lättat.

Efter att ha gått på bipolärskola från februari till april och inte känt igen mig i de andra medlemmarnas berättelse om deras upplevelse av bipolär så började både jag och min läkare tveka på om rätt diagnos ställts.

Jag skickades runt mellan läkare och psykolog för att ta reda på om fel diagnos ställts då det lätt kan ske en förväxling mellan bipolär och ADHD.

Mina närmaste har fått fylla i en enkät som handlar om hur jag är som person. Där fick jag poäng av samtliga högt över poängen för misstanke om ADHD. Jag skickades sedan vidare till en specialist inom ADHD där vi hade samtal om mig samt fler enkäter fylldes i.

Idag klockan 10.30 hade jag tid med psykolog om utredning om det ska göras en utredning vid misstanke om ADHD. Normalt är det en väntetid på 1.5år om psykologen efter samtalet misstänker ADHD. Mina indikationer var så starka att jag sätts på direkt behandling och slipper väntetiden på 1.5år. Förhoppningsvis sätts jag på behandling redan nästa vecka.

Jag känner mig så otroligt glad över denna diagnos. Kunde inte vara lyckligare. Alla problem jag haft med alla energi och framförallt temperament. Nu äntligen har jag fått en förklaring till allt och kan bygga på mina problem med rätt hjälp. Jag kan äntligen bli den bästa av mig själv. Den jag hela tiden försökt vara.

#1 / / päivi:

hejsan :) härligt att läsa detta, att du äntligen får svar som är rätt för dej och kan köra vidare på din egen väg där du mår bra. nu hoppas jag att du snabbt får rätt behandling och hittar en balans som fungerar för dej, va rädd om dej kram