/ Allmänt / Videos /

CYKLING FRÅN MALMÖ TILL GÖTEBORG - 310KM

Fy vad roligt detta äventyr var! Jag verkligen älskar att sitta på en cykel och trampa. Det finns så mycket att så och i och med att du reser på cykel så hinner du se väldigt mycket på en dag till skillnad från om du valt att springa sträckan och varit tvungen att dela upp distansen i flera dagar. Sjukt spännande! 

Denna resa gjorde med Fredrik och Josef. I denna grupp så var jag amatören i äventyret. Jag kan så lite om cyklar att jag mer eller mindre underkastade mig de båda. Josef som har en cykelaffär besitter goda kunskaper i hur man lagar cyklar och Fredrik som är en van tävlingscyklist har goda kunskaper i hur man lägger upp ett lopp. Jag är supertacksam för att just dessa två deltog då jag nu kan betydligt mycket mer men är långt ifrån duktig!  

Vi började resan klockan 08.45 och startade från Värnhemstorget i Malmö. De första 4h så var vädret absolut fantastiskt! Enligt SMHI så skulle det vara fint väder hela dagen så vi var klädda för ett fint väder. Efter ca 130km kom vi till vårt första matstopp i något ute hak. Vi alla beställde varsin pizza. Väl medan vi åt så öppnade himlen sig och både vind och blåst fördes med. 

Efter ca 40minuter cyklande så såg jag hur Fredrik lite smått vred och vände sig på cykeln. Han behöll dock samma tempo hela tiden. Sen helt plötsligt så spydde han... medan han cyklade! Fredrik hade tydligen mått dåligt sedan den där pizzan och han hade inte visat något tecken på att han mått dåligt. Jag frågade honom om han ville stanna och spy klart men det ville han inte. Fredrik fortsatte cykla och spy i ca 40minuter. Så imponerad!

Mina och Josefs skor var genomblötta och vi frös så mycket. Jag vet inte om Fredrik frös men om han gjorde det så misstänker jag att han inte hade visat något tecken på de :p Vi kom fram till en Lidl butik och jag och josef köpte strumpor för att få fötterna torra medan Fredrik köpte ett par leggings. Uber skönt! 

Hela resan gjorde under 14h och nu den 9e augusti ska samma sträcka göras om igen fast åt motsatt håll. Till nästa gång kommer jag följa samma kostschema som jag vanligtvis använder mig av då jag denna gång fick ett rejält blodsockerdropp då jag följde ett någorlunda annorlunda upplägg. För att jag ska kunna prestera maximalt behöver jag stoppa i mig ett mellanmål varannan timme och en ordentlig måltid varje fyra timmar. 

Till er som vill vara med på träningspass och äventyr denna sommar kan gå in och gilla Facebooksidan "Allt sitter i huvudet". Träningspass läggs upp lite då och då! För att komma till sidan klicka här