/ Allmänt /

LEV PÅ LJUSGLIMTARNA MEN GLÖM ALDRIG BORT MOTGÅNGARNA

Vi glömmer lätt hur svårt det en gång varit. Det ligger nog i vår natur att vi stirrar blint på slutresultatet och förtränger de svårigheter som dykt upp under resan till målet. Vi väljer endast att komma ihåg de ljusa stunderna. Tro det eller ej men vi är väldigt positiva varelser.

Det finns ingen resa som går utan problem på vägen. Visa stöter på mindre problem, mer lättlösliga, medan andra har oturen att stöta på ordentliga hinder. Hinder som kanske till och med sätter käppar i hjulet för hela resan. Det finns alltid fallgropar i vad du än gör och jag lovar att du kommer bli bekant med många av dem under din resa.

Detta är tredje året i rad som jag genomför Växjö – Göteborg löpningen och likt varje år kommer jag på mig själv att jag glömmer hur det var. Jag kommer på hur förvriden min bild i huvudet är ifrån verkligheten. Det är svårare än vad jag minns. Jag, precis som alla andra, har försummat de svåra stunderna och lever på ljusglimtarna under resan till målet.

Resultatet av detta alldeles för positiva tänkandet ledder endast till en sak och det är frustration. Frustration på grund av att jag inte kan leva upp till den påhittade bild om hur det en gång varit. En farlig fantasibild som leder till frustration, aggression och stress. Det ena utlöser det andra i en enda ond cirkel.

Orsaken till varför jag berättar detta beror på att jag vill påminna er att ingen resa är lätt att göra. Om du har ett mål så ska du vara bered på allt som hör till. Alla yttrekonflikter och framförallt de inrekonflikterna som drar en åt olika håll.  För det mesta kommer det vara väldigt svårt men om du väljer att tro på att det i slutänden är värt alla konflikter för att komma i mål så finns det ingen anledning till att du inte kommer ta dig dit.