/ Allmänt /

RHINOMEN TURBINE

 
Jag har nyligen införskaffat ett träningskomplement som gäller andningen via näsan som heter Rhinomed Turbine. Produkten i sig är dyr och koster ca 270kr. Till detta får du tre näsutvidgare så enligt studier ska öka flödet genom näsan med 38%.
 
Jag köpte produkten, tryckte in den i skallen på mig och sprang en 4km runda i Växjö. Löpningen gick ovanligt bra måste jag säga. Jag som normalt sätt inte har kunnat använda min näsa på många år kände en väldigt stor skillnad i andningen. I mit fall fungerade produkten bra. Ca en vecka senare fick jag reda på att jag har kvalsterallergi och fick det justerat med kostisonspray i näsan vilket gjort att jag idag andas lika bra som jag gjorde med denna produkt.
Med kortisonsprayen och denna näsutvidgare så får jag ännu bättre andningsförmåga vilket gör produkten i sig mer eftertraktad för mig. Den stora nackdelen är att produkten är dyr och kan användas ca 30 gånger innan elastiken i materialet är försämrad. Jag som är student lär använda produkten iallfall 100gånger innan jag ens överväger att byta.
 
Om du har svårt att andas genom näsan rekommenderar jag först och främst att du vänder dig till din vårdcentral som kollar upp din näsa. Kostnadsmässigt är det mer effektivt att vända sig till vårdcentralen än att själv experimentera sig fram till olika lösningar. Skulle läkaren konstatera att det inte är fel på din näsa så kör på produkten. Om läkaren hittar ett fel på din näsa så åtgärda problemet och bestäm dig därefter om du vill köpa produketen.
 
Mitt enda argument till att inte köpa produkten är för att den är så otoligt dyr. Tre plastpitar för 270kr är rena galenskaper. Det höga priset beror säkerligen på att produkten används av vinnarn av tour de france vilket gör produkten attraktiv.