/ Allmänt /

TOUGHEST 2016 - TOPP 50

Nu i mars är det dags för Toughest igen i Malmö. Sist jag tävlade i Malmö så fick jag en betydligt mycket sämre tid än jag siktade in mig på. Frustrationen i sig gjorde att jag sprang ytterligare två varv till. Denna gång tänker jag bara springa ett varv och målet är att hamna bland topp 50.

Det senaste året har jag tappat en del i konditionsväg vilket även påverkat uthålligheten i musklerna. Från idag eftermiddag kommer jag börja träna upp mig till toughest för att återfå min gamla form igen och förhoppningsvis placera mig på topp 50.
 
Det kommer bli väldigt mycket intervaller, med fokus på att arbeta i maxtempo för att sedan bli fullkomligt stillastående. Toughest är uppbyggt på en 8km lång bana med hinder i vägen. Vissa hinder tvingar dig att stanna till nästan helt för att ta dig över hinder. Hindret kan vara en vägg du ska komma över. För mig har det skapat problem då återhämtningen försämras när du går från snabb fart till stillastående så när jag återigen ska börja springa i hög fart så ligger energinivån på bottenplan men succesivt ökas efter att ha sprungit ett tag. Dock bottnar energinivån igen när nästa hinder kommer och jag återgår till stillastående. 
 
Jag ska se hur mycket jag hinner lägga upp här på bloggen om tips för träning inför toughest. Ibland kommer det komma upp mycket och andra gånger inget alls.